Państwo Młodzi często planują zaskoczyć swoich gości, nie tylko wyjątkową dekoracją, romantycznym pierwszym tańcem, ale także słodkościami, które każdy z nas uwielbia. Candy Bar na wesele nie tylko będzie miłym zaskoczeniem dla naszych najmłodszych gości, ale również dla tych starszych, którzy z pewnością nie oprą się francuskim makaronikom i ręcznie robionym muffinkom, które zostaną starannie wyłożone na słodkim stole.

Przede wszystkim aranżacja

Przy aranżacji Candy BaruCandy bar na wesele powinniśmy już mieć określony motyw przewodni wystroju sali weselnej. Oczywiście na słodkim stole mogą, a nawet powinny, znajdować się różnokolorowe pyszności, jednak całość powinna być spójna z resztą dekoracji. Wybierając naczynia, w których będą znajdować się słodkości, warto postawić na różnorodność. Słoje, wazony i naczynia o różnych kształtach i rozmiarach sprawią, że słodki stół będzie zapierał dech w piersiach. Przy aranżacji nie można również zapomnieć o umieszczeniu na stole odpowiednich sztućców i talerzyków dla gości. Nie zapomnijmy również poinformować obsługę, aby na bieżąco donosiła brakujące naczynia. Candy Bar na wesele powinien być jednym z elementów wystroju naszej sali weselnej i nieustannie przyciągać wzrok naszych gości.

Słodkości nigdy za wiele

Im więcej różnorodnych pyszności zapewnimy tym lepiej. Słodki stół to nie tylko ciasta i makaroniki! Na rynku dostępne są nieograniczone ilości różnorodnych słodyczy, więc nie ograniczajmy się tylko do kilku produktów. Pianki, bezy, praliny, lizaki… wybór jest ogromny i tylko od naszej wyobraźni zależy co znajdzie się na Candy Barze na weselu. Najważniejsze jest to, aby kształty i kolorystyka pyszności nie odstawała od motywu przewodniego wesela, a była jego dopełnieniem. Wybierając słodkości pamiętajmy również o tym, że muszą one być wykonane z wysokiej jakości składników aby przede wszystkim smakowały naszym gościom.

Im mniej tym lepiej

Candy Bar na wesele to nie cała blacha ciasta na stole! Przygotowując nasz słodki kącik powinniśmy zwrócić uwagę na to, aby porcje ciasta były pokrojone na malutkie kawałeczki i ułożone na osobnych talerzykach lub serwetkach. Cukierki w słoikach, muffiny czy lizaki powinny być na bieżąco uzupełniane przez obsługę. Niedopuszczalne jest to, aby słodkości w trakcie wesela zaczęły się rozpuszczać, dlatego ważne jest to, aby nigdy nie było ich zbyt wiele na stole. Obsługa powinna również zadbać o to, aby słodki kącik zawsze był czysty i schludny. Candy Bar na weselu powinien nieustannie przykuwać wzrok naszych gości swoją piękną harmonią i estetyką.